Officieel statement van de Europese Vertegenwoordiger van de Koerdische Vrijheidspartij (PAK) naar aanleiding van de terroristische aanslag in Leeuwarden.

Op 19 juni jl. is ons het treurige nieuws ter oren gekomen dat de voormalige lid van het bestuur van de Koerdische Democratische Partij Iran (HDKI) en politiek activist, de heer Sadiq Zarza, is neergestoken in Leeuwarden door de dader (R.P.). Het vermoeden is dat deze aanslag is gepleegd door een huurling van de Iraanse overheid, om een signaal af te geven aan de tegenstanders van het regime. Het terroriseren van de leden van oppositie en het dwarsbomen van de Koerdische strijd voor vrijheid is een integraal onderdeel van de Iraanse politieke agenda.

De Europese vertegenwoordiger van de Koerdische Vrijheidspartij veroordeelt de terroristische daad en roept de Nederlandse overheidsinstanties om de details van het incident zo snel mogelijk aan de publieke opinie bekend te maken en hierdoor ook informatie te verstrekken voor de Koerdische gemeenschap in Nederland.

Wij betuigen onze oprechte en innige deelneming aan de familie van de heer Sadiq Zarza en wensen hun veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Europese vertegenwoordiging van de Koerdische Vrijheidspartij

20 juni 2020
info.pak_europa@yahoo.com – info.pak.europa@gmail.com
Mobil:0031641693364
www.pak-eu.com

https://www.facebook.com/pakeucom/

Share Button

وەڵامێک بنووسە

پۆستی ئەلکترۆنیکەت بڵاو ناکرێتەوە . خانە پێویستەکان دەستنیشانکراون بە *